Teknoloji Kullanımı

17.12.2021 532

 

TEKNOLOJİ KULLANIMI

Dünya çapındaki covid-19 salgını sebebiyle teknoloji hem eğitim için hem alışveriş için hem de eğlenceli vakit geçirmek için yaygın kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ancak bu teknolojiyi kontrolsüz kullanma yetişkin bireylerde olduğu kadar öğrencilerde de istenmeyen davranışlara, konsantrasyon güçlüğüne, göz ve duruş bozukluğu gibi fiziksel bozukluklara sebep olmaktadır. Yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, uyum problemleri ve daha saymadığımız pek çok olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Teknoloji çağındayken bu aracı hayatımızdan çıkarmanın mümkün olmaması kendimizi beraberinde getirdiği olumsuzluklardan koruyamayacağımız demek değildir. Peki neler yapabiliriz?

1) Küçük yaş gruplarında kitap ve masal okumak, beraber oyun oynamak, müzik dinleyip dans etmek, çevreyi keşfetmek, kutu oyunları oynamak, evdeki basit işlere dahil etmek, 3 yaşa kadar tv dahil ekrana maruz bırakmamak;

2)Ebeveyn olarak internet ile ilgili en temel öğrenmeniz gereken anlık mesajlaşma, sosyal medya, online oyunlarla ilgili bilgi toplayın ki çocuğunuzun internet başındayken karşılaşabileceklerine önlem alabilin.

3)Evdeki kurallar herkes için geçerli olsun. Tv, telefon, tablet ile oynamasını istemediğiniz çocuğunuzun yanında siz anne-babalar da bu teknolojik araçlardan uzak durun. Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirin, akran grupları içerisinde sosyalleşmesini sağlayın.

4)Çocuklarınızı yetenek ve ilgi alanlarına uygun spor dallarına yönlendirin.

5)Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini destekleyin, onları bir araya getirecek aktivite planlayın.

6)Çocuğunuzun bilgisayar kullanımını kontrol edin ve sanal ortamdaki arkadaşlarını tanıyın. Bilgisayarlarınızda güvenli internet uygulamalarının olmasına özen gösterin.

7)Çocuğunuzla birlikte vakit geçirin. Keyif alabileceğiniz aktiviteler planlayın.

 

VE UNUTMAYIN Kİ EVDEKİ UYGULAMALARDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMADIĞI SÜRECE ÖĞRENCİNİN EVDEKİ VE OKULDAKİ DAVRANIŞLARINDA OLUMLU YÖNDE BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ.